Groep 1/2

Een kijkje in de klas

Voor het eerst naar school! Dat is best spannend, maar ook superleuk!

Welkom 
Je komt binnen in onze gang. Jouw jas en tas hebben een eigen plekje. De juf laat je meteen de klas zien en alle andere kinderen uit jouw groep 1 en 2.

In de klas 
In de klas staan alle stoelen aan tafel of in de kring. Jouw stoel met jouw plaatje staat er natuurlijk ook bij. 
In de kring doen we allerlei gezellige en leerzame spelletjes. Je mag vertellen, de juf leest voor of we leren een versje of een liedje. Ieder kind heeft een eigen maatje. Jouw maatje helpt je met alle nieuwe dingen.

Spelen en werken 
Na de kring gaan we spelen en werken. 
Op het kiesbord mag je kiezen wat je wilt gaan doen. Je kunt kiezen uit bijvoorbeeld verven, de Bee-bot, tekenen, spelen in de hoeken of met het constructiemateriaal. 
We hebben een leeshoek, een bouwhoek, een themahoek, een rekentafel, een taaltafel en een huishoek. Knutselen doen we gezellig aan tafel. We maken de mooiste kunstwerken! 

Eten en drinken
Na het spelen en werken gaan we samen een hapje eten en drinken. Neem jij een rugzak mee met daarin iets te drinken en een stuk fruit of groente?

Gymmen
In de gymzaal doen we allerlei leuke spelletjes, zoals tikkertje, dansjes, spelletjes met ballen, hoepels of doekjes. Met de gymleerkracht gaan we ook klimmen, schommelen, klauteren en nog veel meer.

Buiten spelen
Iedere dag gaan we ook fijn buiten spelen. Je kunt rijden op het speelplein met fietsen, karren of stepjes. Ook kun je lekker klimmen op het klimrek of in de zandbak spelen.

Tot gauw 
Wij vinden het erg gezellig dat je bij ons op school komt. Voordat je echt gaat beginnen mag je eerst nog een paar ochtenden op bezoek komen om te wennen. De juf overlegt dat met papa, mama of je verzorger. 
We verheugen ons erop je binnenkort te zien!

Handige weetjes:

- In groep 1/2 hebben de kinderen gymschoenen nodig. Die bewaren wij op school.

- Elke week hebben we computerles dan mag je op de computers oefenen in de aula. 

- Wij zijn dol op kunst en we werken veel samen in de klas. Ook gaan we een paar keer per jaar optreden voor jullie ouders tijdens het Domino-uurtje. 

- Het allerleukste van onze school is het kleuterkamp. We gaan 2 dagen op pad in Doornspijk. Groep 1 slaapt thuis, maar als je in groep 2 zit, mag je een nachtje blijven slapen! Gezellig bij jouw klasgenoten, de juffen en de hulpouders.

- Groep 2 mag ook op vrijdag naar school. Dan oefenen we nog meer met lezen, schrijven en rekenen. Ook mag je dan een keer vertellen over jouw lievelingsboek. We noemen dat “de boekenwurm”. Wat zullen we allemaal smullen van jouw geweldige boek en presentatie!

© Basisschool Dominicus Savio Harderwijk