Ouderraad

Graag willen wij u informeren over de ouderraad (OR). De ouderraad is er om de leerkrachten werk uit handen te nemen. Met name de niet-lesgebonden activiteiten worden vaak met behulp van de OR georganiseerd.

Hieronder ziet u een overzicht waar de ouderraad zoal bij betrokken is;

Sinterklaas

De OR regelt vervoer, snoepgoed, schoenverrassing, betaalt de cadeautjes voor de leerlingen etc.

Kerstviering

De OR regelt een gezellig kerstsfeertje met koffie, thee, limonade, chocolademelk, glühwein, etc.

Pasen

De OR koopt broodhaantjes en eetbare versieringen voor de paastakken voor de groepen 1/2 (voor palmpasen) en paaseitjes voor alle klassen.

Sport

Sportevenementen zoals schoolvoetbal en -korfbal: 
de OR zorgt voor koffie, thee, limonade, koek etc.

Schoolkampen

De OR is onmisbaar in de voorbereiding en uitvoering van de schoolkampen van de groepen 1 t/m 4.

Afscheid groep 8

De OR regelt koffie, thee, limonade en koek aan het begin van de voorstelling of in de pauze. Na afloop hebben de kinderen een gezellig samenzijn en de OR zorgt voor een hapje en drankje voor leerlingen en meegenomen familie.

Afscheid groep 2

De OR regelt een ijsje bij de speeltuin van het Havenkwartier. Hier nemen ze afscheid van hun kleuterjaren.

Activiteiten

Activiteiten waar ieder kind aan deelneemt! Dit alles wordt in overleg met de leerkrachten gedaan en wordt bekostigd uit de vrijwillige ouderbijdrage van slechts 16 euro! Voor de kampen wordt een aparte bijdrage gevraagd..

We zoeken nog nieuwe leden!

Het deelnemen aan de ouderraad is voor elke ouder, die een leerling op de Dominicus Savio heeft zitten, weggelegd. Het kost wel tijd maar kan ook leuk en  gezellig zijn. Als OR lid coördineer je een evenement of help je mee. Het voordeel van de activiteiten die de ouderraad organiseert is dat ze al vast staan aan het begin van het cursusjaar. Hierdoor weet je precies waar je aan toe bent voor het hele jaar. De OR vergadert ongeveer 7 keer per jaar.

Ben je nieuwsgierig of de OR wat voor jou is? Vul dan in het formulier uw naam en e-mail in dan nemen wij contact met u op.

Ouderraad

  Versturen  

Wij zoeken hulpouders!

Ook zoeken wij hulpouders. Als hulpouder kan je vrijblijvend helpen bij een evenement. Vergaderingen woon je dan niet bij. Je komt helpen bij het evenement zelf. Handig voor ouders die graag willen helpen maar zich niet willen vastpinnen als OR lid. Mail dan naar ouderraad-dominicussavio@hotmail.com

Hulpouder

  Versturen  

© Basisschool Dominicus Savio Harderwijk